Τηλέφωνο/Φαξ: 27210 89777Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo 1

amugdalesΣε κάθε επεισόδιο οξείας αμυγδαλίτιδας οι αμυγδαλές πρήζονται, «κοκκινίζουν» και μαζεύουν πύον. Αν η οξεία αμυγδαλίτιδα δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, παραμένουν μικρόβια μέσα στις αμυγδαλές που με κάθε ευκαιρία μείωσης της άμυνας του οργανισμού τις ξαναμολύνουν, προκαλώντας και πάλι οξεία αμυγδαλίτιδα, οδηγώντας έτσι σε έναν συνεχή φαύλο κύκλο που ταλαιπωρεί πάρα πολύ των ασθενή.

Περισσότερα...

faruggolarrugoΣτην κοινή Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τα υγρά του στομαχιού ανεβαίνουν από το στομάχι προς τα πάνω, μέχρι ψηλά στον οισοφάγο. Επειδή είναι όξινα, ερεθίζουν τον οισοφάγο και προκαλούν «καούρες», «ξινίλες» και «κάψιμο» πίσω από το στέρνο, στο στήθος.

Όταν τα υγρά αυτά φτάσουν ακόμα πιο ψηλά και κυλίσουν μπροστά, προς τον λάρυγγα, πλέον μιλάμε για τη φαρυγγο-λαρυγγική παλινδρόμηση (ΦΑΛΑΠ). O λάρυγγας, που μάλιστα είναι πολύ πιο ευαίσθητος από τον οισοφάγο στα οξέα των στομαχικών υγρών, ερεθίζεται, χωρίς, όμως, να πονάει ή να «καίει».

Περισσότερα...

cancer larigasΑκανθοκυτταρικό καρκίνωμα > 90%.

 

Λέμφωμα

 

Αδενοκαρκίνωμα

 

Χονδροσάρκωμα

Ο καρκίνος του λάρυγγα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο κεφαλής και τραχήλου και τον 11 ο πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες .Η πιο συχνή ηλικία εμφάνισης είναι η 7Η δεκαέτια.

Περισσότερα...

amudgalitidaΟι αμυγδαλές είναι μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δηλαδή της φυσικής άμυνας του σώματος ενάντια στους μικροοργανισμούς και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους, που είναι σαν αμύγδαλο. Η θέση των αμυγδαλών είναι στρατηγική προκειμένου να «αποκρούουν» μικροβιακές επιθέσεις

Ο ρόλος τους είναι σημαντικός μέχρι την ηλικία των 6-7 ετών και αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους «εισβολείς» που προσπαθούν να μπουν στον οργανισμό από το στόμα και τη μύτη.

Περισσότερα...

polupodas larrugkaΘΗΛΩΜΑΤΑ

Τα θηλώματα είναι το πιο συχνό καλόηθες νεόπλασμα του λάρυγγα .

Η νόσος οφείλεται σε λοίμωξη από τον ανθρώπινο ιό της θηλωμάτωσης (HPV)

των στελεχών 6 και 11 και σπανιότερα του στελέχους 16.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2