Τηλέφωνο/Φαξ: 27210 89777Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo 1

upertrofiaΠροκειμένου να αυξηθεί η επιφάνεια στο εσωτερικό της μύτης και να μπορεί να καθαρίζει, να ζεσταίνει και να υγραίνει περισσότερο αέρα, η φύση έχει προνοήσει ώστε τα πλαϊνά τοιχώματα της μύτης να μην είναι ίσια σαν…τοίχος. Επομένως, υπάρχουν η άνω, η μέση και η κάτω ρινική κόγχη, που μοιάζουν με αναδιπλώσεις των πλαϊνών τοιχωμάτων της μύτης. Οι κόγχες καλύπτονται από το ίδιο υλικό (βλεννογόνος) που καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό της μύτης και το διάφραγμα, με μια ενδιαφέρουσα προσθήκη: από κάτω από το βλεννογόνο υπάρχει ένα πλούσιο δίκτυο αγγείων και ένας ιστός σαν σφουγγάρι, γεμάτος επίσης με αγγεία!

Περισσότερα...

mpoukwmaΗ Αγγειοκινητική Ρινίτιδα έχει άγνωστη αιτία. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της απλής (ιογενούς) ρινίτιδας ή της Αλλεργικής Ρινίτιδας χωρίς, όμως, να υπάρχει λοίμωξη ή αλλεργία. Τις περισσότερες φορές προκαλεί ενοχλητικό μπούκωμα, αν και σε κάποιες περιπτώσεις οι ασθενείς αναφέρουν φτερνίσματα και πως η μύτη «τρέχει».

Περισσότερα...

rinikesΗ αλλεργική ρινίτιδα θεωρείται σήμερα χρόνια αναπνευστική νόσος. Η επίπτωσή της παγκοσμίως κυμαίνεται από 7% έως 16% και αυξάνεται συνεχώς στη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. Παρότι θεωρείται νόσος που δεν απειλεί άμεσα τη ζωή του ασθενούς, οι επιπτώσεις της ωστόσο στην ποιότητα ζωής του, στη φυσική και ψυχολογική του ευεξία, στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή του είναι τεράστιες και ορισμένες φορές συγκρίσιμες με αυτές του βρογχικού άσθματος. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιστεύεται ότι πάσχει το 23% του πληθυσμού, ωστόσο μόνο 1 στους 2 ασθενείς διαγιγνώσκεται και μόνο 1 στους 4 ασθενείς λαμβάνει σωστή θεραπεία.

Περισσότερα...

alergiki gunaikaή ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

αλλεργικές Ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα από τη μύτη (αλλεργική ρινίτιδα), τους παραρρίνιους κόλπους (ρινοκολπίτιδα), τα μέσα ώτα (καθ’ υποτροπήν μέση ωτίτιδα), το λάρυγγα  (καθ’  υποτροπήν  λαρυγγίτιδα),  το στόμα    (αλλeργική στοματίτιδα).

Οι ΩΡΛ αλλεργικές παθήσεις εκδηλώνονται σε ευαισθητοποιημένα σε διάφορα αλλεργιογόνα, ατοπικά άτομα. Ατοπικά άτομα χαρακτηρίζονται αυτά που συνθέτουν ειδικές ανοσοσφαιρίνες Ε (IgE) προς περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα, τα οποία είναι συνήθως πρωτεΐνες ή γλυκοπρωτεΐνες. Τα αλλεργιογόνα αυτά προέρχονται από αλλεργιογόνα ανεμόφιλα φυτά, τα ακάρεα της σκόνης του σπιτιού, επιθήλια οικόσιτων ζώων και διάφορες τροφές. (Tanabe, 2007).

Περισσότερα...

igmoritidaΠΑΡΑΡΡΙΝΟΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ

ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ( ΓΝΑΘΙΑΙΑ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ)

ΗΘΜΟΕΙΔΙΤΙΔΑ

ΜΕΤΩΠΙΑΙΑ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

ΣΦΗΝΟΕΙΔΙΤΙΔΑ

Περισσότερα...